28 Mayıs 2011 Cumartesi

Dünyanın En Yüksek Barajı

Dünyanın En Yüksek Barajı
Dünyanın En Yüksek Barajı
Devletlerin öncelikli yapıları barajlar, ülke topraklarına can verir ve enerji kazandırır. Avrupa bunun önemini anladığı için sürekli kuvvetli akarsuların önüne baraj çekip dururlar. Dünyadaki en yüksek baraj ise sağladığı enerji ve sulama sistemi ile Avrupalıların imrendiği bir barajdır.
Tacikistan'ın Vahş Irmağı'nın Afganistan sınırlarına yakın bir mevkisine kurulan Nurek Baraj'ı 16 metre derinliği ve 300 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek barajıdır. 9 birimli elektrik santrali ile toplam 2.700 MW enerjisağlar. Baraj, 700.000 hektarlık alana sulama yapacak kadar kaynak sağlar. Tacikistan'ın gözbebeğidir.

Dünyanın En Uzun Kara Yolu

Dünyanın En Uzun Kara Yolu
İki kıta boyunca kuzey-güney şeklinde devam eden bir yolun dünyanın en uzun yolu olması hiçte şaşırtıcı değil!
Dünyanın En Uzun Kara Yolu
Kara yolculuğunu seven insanlar, müziğini açıp gece gündüz direksiyon sallamaya bayılanlar, dünyanın en uzun kara yoluna hazır olun. Karavan sahiplerinin ve maceraperestlerin asla vaz geçemediği bir rotadan bahsedeceğiz.
1924 senesinde yapımına başlanmış ve tam olarak henüz bitmemiş (Panama bağlantısı yüzünden) halka 1940 yılında açılmış Pan Amerika, Amerika Kıtası'nın kuzeyini, güneyine birleştiren bir yol. Panama'da kopanyol 56 km'lik bir boşluktan sonra tekrar aynı isimle devam ediyor. Yaklaşık uzunluğu 25.622 KM olan Pan Amerika, Alaska'da başlayıp Arjantin'de son buluyor.
Dünyanın En Uzun Kara Yolu

22 Mayıs 2011 Pazar

Şampiyon FENER!

ŞAMPİYON FENER
Spor Toto Süper Ligin En Çok Şampiyon Olan Takımı;
ŞAMPİYOOOOONNNN FENERBAHÇE
Sivasspor - Fenerbahçe ( Spor Toto Süper Lig 34. hafta )


    21 Mayıs 2011 Cumartesi

    Dünyanın En İyi Üniversitesi


    Bu sorunun cevabı aslında çok açık ama asıl konu, dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında Türkiye'nin bulunmaması. Neyse konuyu daha fazla uzatmadan devam edelim. Harvard Üniversites, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi üniversitesi olarak kabul edilir.
    The Times'ın ve bunun gibi birçok yüksek basın kuruluşunun belirttiklerine göre, Harvard Üniversitesidünyanın gelmiş geçmiş en iyi eğitim veren kurumudur. ABD, Massachusetts'de kurulan okul 1636 senesinde resmi olarak eğitim vermeye başlamıştır. Aynı zamanda Ivy Lig'in bir üyesidir. Kuruluşundan 3 sene sonra, 13 Mart 1639 senesinde ismi Harvard Kolleji olarak değiştirilir. Dünya üzerindeki en büyük kütüphaneye sahiptir.Üniversitenin kollejinde yaklaşık 17 milyon adet kitap bulunmaktadır.
    Dünyanın En İyi Üniversitesi
    Bugün 29.2 milyar USD sermayesiyle dünyanın en iyi eğitimini veren Harvard, aynı zamanda M.I.T (Massachusetts İnstitute of Ttechnology) ile yakın temastadır. İki okulun öğrencilerinin ortak yürüttükleri projeler mevcuttur. Dünya liderlerinin çocuklarının gidebilmeyi başardığı okul, bu sistemi ile eğitim vermeye devam ederse sosyete klübü gibi birşey olacaktır. Ancak bu konuşulanlar yine de eğitim kurumunun dünyadaki en iyi üniversite olmasını engelleyemiyor.

    Dünya'nın En Kısa Süren Savaşı

    Dur daha yeni başlamıştık!
    Bu sefer biraz geçmişe dönelim. Mesela 1896 senesine_ İngiltere ve Zanzibar arasında yaşanan bir savaş var bu tarihte.
    Zanzibar ile İngiltere arasında yaşanan 1986 senesindeki savaş, dünyanın en kısa süren savaşıdır. Bu savaşta İngiliz bataryaları daha Zanzibar'a yaklaşır yaklaşmaz, ülke teslim olmuştur. Yani 38 dakika sürmüştür savaş. Hiçbir insanın ölmediği ve bu kadar kısa süren savaşlar pek alışılmadık tabii.
    Dünya nın En Kısa Süren Savaşı

    Dünyanın En Uzun Futbol Maçı


    Dünyanın En Uzun Futbol Maçı


    Eğer 90 dakikanın bir futbol maçı için yeterli olduğunu 

    düşünüyorsanız bir de 35 saat boyunca bir maçı izlediğinizi, ya da oynadığınızı düşünün!

    Şu ana kadar oynanmış en uzun futbol maçı İngiltere'de oynandı. 35 saat süren maçın skoru 333-293...

    Daha önce Guiness rekorlar kitabına girmiş olan en uzun futbol maçı 33 saat olarak kaydedilmişti.35 saat ile bu rekor kırılmış oldu. 36 futbolcunun oynadığı maçta planlanan süre 40 saatti fakat yağmur nedeniyle 35 saatte maç bitirildi.

    Her oyuncunun yaklaşık 3 saat sahada olduğu maçta, saha kenarlarına oyuncuların dinlenmesi için çadırlar kuruldu.
    Dünyanın En Uzun Futbol Maçı

      Dünyanın En Kötü Kokan Çiçeği

      Dünyanın En Kötü Kokan Çiçeği
      Çiçeklerin genel olarak güzel kokuya sahip olduğu düşünülür fakat bu çiçek midenizi alt üst edecek ve günlerce süren bir iğrenme durumu yaşamanıza neden olacak derecede kötü kokuyor!
      Dünyanın En Kötü Kokan Çiçeği
      Çiçekler sürekli güzel kokularıyla ve ihtişamlı görünüşleriyle akıllara kazınır. Bu seferki ise tam tersi, kötü kokusuyla ün salmış bir çiçek.Amorphophallus titanum, nam-ı diğer "Leş Çiçek" ilk başta görenleri büyük bir umutla yanına çekiyor ancak kokusuyla burnunuzun direği kırılabilir. Borneo yağmur ormanlarında rastlanan bu bitki, 40 senelik hayat formuna sahip. Ömrü boyunca sadece birkaç kez çiçek açan bu bitki, "çiçeklenme" evresindeyken çürümüş yumurta veya ölmüş hayvan gibi kokuyor.

      En Çok Klonlanan Beş Hayvan

      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      Bu konuyla pek ilgili değilseniz Star, Snuppy, CC ve ANDi'nin yalnızca talihsiz isimlere sahip hayvanlar olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu şekilde yarı haklı olabilirsiniz. Bu yaratıcı lakaplar aslında türlerinin ilk klonlananları olan domuz, köpek, kedi ve maymuna ait.
      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      Dolly'i zaten biliyorsunuzdur. Yetişkin hayvan hücreleri kullanılarak başarılı biçimde klonlanabilen ilk memeli olarak neredeyse şöhret seviyesine ulaşmıştır bu koyun. Ancak Dolly yaygın bir üne kavuşmuş olan pek az hayvandan biri olsa da yalnız değil. Dünyanın ilk klonu (bir iribaş) 1952 senesinde yaratıldı. O zamandan bu yana pek çok farklı tür klonlandı. Sıradan bir inekten türü tehlikede olan bir yaban öküzü türü guara kadar farklı hayvanlar klonlama işleminden geçti.
      50 seneden fazla bir zaman önce klonlanan kurbağadan beri hayvan klonlama uzun bir yoldan geçti. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) 2008'in başlarında yaptığı inek, domuz ve keç, klonlarından yapılan gıda ürünlerinin insan tüketimi için zararlı olmadığı açıklaması, bu işleme karşı zaten yoğun olan ilgiyi daha da artırdı.Klonlamanın çiftçilere hep en iyi kalite etler üretmelerinde yardım etmenin yanı sıra başka özellikler de gösterir. Diğer potansiyel uygulamalar arasında türlerin korunması, biomedikal araştırmalar, ilaç ve organ üretimi ve hatta küçük Fido'yu (ya da en azından yerine geçebilecek bir başkasını) ailede tutmayı amaçlayan ticarî atılımlar bulunmakta.İnsanların en iyi arkadaşlarının kopyalanabilmesi olasılığı, bazılarını sersemletiyor, bazılarınınsa anlaşılabilir bir biçimde gergin olmasına sebep oluyor. Bunun yanında bu fotokopilerden ne kadarının etrafta dolaştığını merak ediyor da olabilirsiniz. Daha da önemlisi, az önce yediğiniz hamburger bir petri kabından mı çıktı?
      Tam olarak kaç klonlanmış hayvanın üretildiğini bulmak, onları üretmekten bile daha zor görünüyor. Klonların resmi bir kaydı yok ve laboratuvarlardan da yarattıkları her bir kurbağa ya da farenin raporu istenmiyor. Herkesin kaydını tuttuğu tek tür, döllerinin bakkalınıza ulaşabileceği tür. Bu bilgilere dayanarak en çok klonlanan hayvanlardan aşağıdaki biçimde bahsetmek mümkün.
      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      5. Klonlanmış Evcil Hayvanlar: 2005 senesinde Güney Koreli bilim adamları ilk köpek klonunu yaptıklarını açıkladı. Snuppy isimli bir Afgan tazısı üzerinde çalışmışlardı. Birkaç sene önce 2001'in sonlarında dünyanın ilk klonlanan kedisi CC (Copycat'in kısaltması) dünyaya getirildi. O zamandan beri en az 40 köpek ve sayısız kedi yavrusu klonlandı.
      2008 Temmuz ayında BioArts International, en yüksek rakamı verenlere dört klonlanmış köpek sattı. 'En İyi Dostunuzla Yeniden' olarak isimlendirilen programda Altın Klon yarışması da yapıldı. 11 Eylül saldırılarında kullanılan kurtarma köpeği, bu ödülü kazandı ve dünyanın en 'klonlanası' köpeği unvanını aldı.Yüzlerce insan kedileri veya köpeklerini ileride klonlatabilmek için dokularını saklatarak yılda 1,000 dolardan fazla paraödüyor. Ticarî amaçla klonlanan hayvanlara yoğun talep olmasına karşın BioArts websitesinde bu programın devam edip etmeyeceği belli olmayan kısıtlı bir servis olduğunu söylüyor.
      Fakat insanlar duruma bu kadar yoğun ilgi gösterirken teknolojinin gelişip bu ticarî atılımı desteklememesi gibi bir durum olamaz.
      Seul merkezli rNL Bio şirketi, yakın zamanda kapılarını bu işe açtı ve 2008 Ağustos'unda dünyaya gelen beş klonlanmış köpek yavrusunun doğumuyla, kendini ilk başarılı ticarî köpek klonlama servisi olarak tanıttı. Takım yirmiden fazla köpeği klonladı ve yılda 300 kadar köpek klonlaması yapmayı planlıyor. Fazladan 150,000 dolarınız ve çiftini istediğiniz bir köpeğiniz varsa Güney Kore'ye bir yolculuk yapmak isteyebilirsiniz.
      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      4. Klonlanmış Keçi ve Koyunlar (Eşit Seviyede): Çoğu insan için Fido'nun klonlarının evin etrafında dolaşmasını hayal etmek, çiftliğin etrafında küçükbaş hayvan klonlarının gezinmesini hayal etmek daha heyecan vericidir. Ancak bilim adamları ve hayvan üreticileri için klonlanmış keçi ve koyunlar büyüleyicidir ve çok şey vaad eder. Örneğin koyunlar, insan hastalıklarını tedavi etmek için kullanılabilecek ilaçların üretilmesinde genetik olarak yapılandırılabilir. Bunun bir örneği, hemofili fazla olmayan protein içeren süt üretmek için klonlanan kuzu Polly'dir. Teorik olarak Polly gibi koyunlar tıbbî ilaçlar üretmek için seri üretime gönderilebilirler.
      Yünlü koyunlar da klonlamanın bir başka nimeti. Üreticiler senelerdir daha tüylü hayvanlar elde edebilmek için sürülerini kendi elleriyle kırpmışlardır. Klonlama, onlara en fazla yün veren koyunların genlerinin ebedileştirilerek daha iyi ürün elde edilmesini sağlıyor.
      Benzer biçimde bazı keçiler de yüksek kalite süt ve et ürünleri getiren sürüler elde edilebilmesi için klonlanabiliyor.
      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      3.Klonlanmış Domuzlar: Bir türden diğerine hücre, doku ya da organ nakli yapmak zenotransplantasyon olarak bilinir ve hayat kurtaran nakillerde organ ve hücre azlığına potansiyel bir çözüm olarak görülür. Domuzların genetik yapısını bükerek PPL Therapeutics isimli bir biofarmasi şirketi hayvanların DNA'sını düzenleyerek bazı organ ve hücrelerinin insanlarda başarıyla kullanılmasını sağladı. Genetik olarak değiştirilmiş bu domuzlar tip 1 diyabetin tedavisi ve kalp, böbrek gibi organlar için insülin üreten hücrelerin seri üretimine geçilmesi adına klonlanabiliyor.
      Klonlanmış hayvanlardan elde edilen ürünlerin güvenliğiyle ilgili bir çalışma yapmış olan Avrupa Gıda GüvenlikOtoritesi'ne (EFSA) göre dünya çapında 500 kadar klonlanmış domuz var. Keçiler gibi domuz gıdaları da Gıda ve İlaç Yönetimi'nden yeşil ışık alıyor. Yani klonlanacak domuzların sayısı büyük olasılıkla artacak. İnsan hastalıklarının tedavisi ve zenotransplantasyonda gelişmeler olmaya devam ettikçe domuzların da bu listede yerlerini sağlama alması muhtemeldir.
      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      2.Klonlanmış Büyükbaş Hayvanlar: Atmosfere saldıkları aşırı miktardaki metan gazı sebebiyle son zamanlarda ciddi tepki almış olmalarına rağmen inekler yakın zamanda bir yere gidecek gibi gözükmüyorlar. Özellikle de çiftçiler en iyi cinslerini yüksek kalite sürüler üretmek için klonlatmaya başladıkları şu zamanlarda.
      Klonlama, çiftçilerin bu zamana kadar hep yaptıkları şeyi daha kolay bir biçimde yapabilme olanağı sunuyor. En çok istenilen özellikleri olan hayvanları özellikle seçerek sürülerini geliştiriyorlar. Yumuşak bir et mi istediniz? Klonlayın! Lezzetli, zengin bir süt mü istiyorsunuz? Yaşlı Bessi'nin bir kopyasını çıkarın. Bu işlem10,000 ile 20,000 dolar arasında bir miktar tutuyor ve bu sebeple de klonlanmış hayvanlar büyük olasılıkla yalnızca üretim amaçlı kullanılır. Şu an iki Amerikan şirketi Trans Ova Genetics ve ViaGen, büyükbaş hayvan üreticilerine klonlama hizmeti sunuyor. ViaGen yıllık 150 kadar klonlanmış inek çıkartıyor, Transova'nınsa yalnızca 2007 senesinde 250 hayvan çıkardığı tahmin ediliyor. Avrupa Gıda Güvenlik Otoritesi (EFSA), dünyada yaklaşık olarak 4,000 klonlanmış büyükbaş hayvan olduğunu ifade ediyor.
      En Çok Klonlanan Beş Hayvan
      5. Klonlanmış Fare: Her zaman popüler olmuş bu laboratuvar hayvanları, klonlamanın gelişmesiyle daha da talep görmeye başladı. İlk klonlanan fare Cumulina, Temmuz 1998'de, 10 seneden fazla bir zaman önce doğdu. Ve tek de değildi. Dolly'nin yaratıcıları 277 başarısız denemenin ardından başarıya ulaşırken Cumulina, aynı görünümlü on kardeş arasında ilk doğandı. Beş ay içerisinde yaratıcıları altmıştan fazla klon çıkardı.
      Fareler çoğunlukla biomedikal araştırmalar için en çok istenilen hayvanlar olduklarından genetik olarak aynı sürüngenlere sahip olabilme ihtimali, büyük yankı uyandırdı. Cumulina'dan bu yana farelerin klonlama süreçleri daha da başarılı bir hâle geldi. 2007'de yapılan bir araştırmayla tipik metoda kıyasla beş kat daha fazla bir başarı oranı olan klonlama tekniği bulundu.
      Sıçan ve kuşlarla beraber fareler, araştırmalarda kullanılan hayvanların yüzde doksan beşini oluşturuyor. Bu da binlerce ama binlerce klonlanmış fare olduğu anlamına geliyor. Tesisler klonladıkları (hatta kullandıkları) hayvanların sayısını rapor etmek zorunda olmadıkları için ortada resmi bir rakam yok ancak araştırmacılarınçalışmalarında klonlama teknolojilerini kullanmaya devam edeceği belirtiliyor. Bu fareler ya da hayvanlarınaraştırmalarda kullanılmasına karşı olanlar için iyi haber olmasa da en azından bu sayede en çok klonlananlar listesinde bir numaraya çıkmalarını sağlamış oluyor.

      Dünyanın En Uzun Nehri

      Dünyanın En Uzun Nehri
      Dünyanın en uzun nehrinin hangi nehir olduğunu biliyor musunuz ?
      Dünyanın En Uzun Nehri
      enler.blogspot.com
      Dünyanın en uzun nehri, Nil Nehri'dir. 6.656 km uzunluğuna sahiptir. Üzerinde genelde yelken tipi denizaraçlarıyla ulaşım sağlanır. Yerel halk, nehrin sularına zarar vermemek için motorlu deniz taşıtı kullanmaktan kaçınır.

      İngiltere'nin En Eski Benzin Pompaları

      İngiltere'nin En Eski Benzin Pompaları 


      Nostaljik Benzin Pompaları...

      65 yaşındaki Bernard White garajında bulunan benzin pompaları gibi kendisininde nostaljiye artık karıştığını hissediyor. Bernard'ın dediği gibi bir motorculuk tarihini ayakta tutmaya çalışmak oldukça emek gerektiriyor.1950 yılından beri aynı yerinde hizmet verilen pompalar İngiltere'nin en eski benzin pompaları olarak biliniyor. Turistler benzin pompaların yanından geçtiklerinde sadece hatıra amaçlı yada çalışmadıkları sanıyorlar. 86 yaşındaki annesiyle yaşayan Bernard ne olursa olsun her engeli aşıp tarihi yaşatmayı devam ediyor.




      Dünyanın En Küçük Adamı

      Dünyanın En Küçük Adamı

      Dünyanın en küçük kadınından sonra şimdi de dünyanın en küçük adamına sıra geldi. Evet, Hindistan'dan çıkan bu kişi, sadece 57 cm boyuyla rekora imza attı.
      Gul Mohammed, 1957 senesinde Hindistan'da doğdu. Sadece 57 cm boyundaki Mohammed, aşırı fazla sigara içmesi nedeniyle 1998 senesinde hayatını kaybetti. Görenleri hayretler içerisinde bırakan Gul Mohammed, yaşadığı çevrenin en fazla sevilen insanlarından bir tanesiydi.
      Dünyanın En Küçük Adamı

      Dünyanın En Zengin Ülkesi

      Dünyanın En Zengin Ülkesi

      "Dünya üzerinde böye bir yer var mı?" diye soranlarınız olacaktır aranızda. Evet, dünya üzerinde zenginlik ve bollukla yaşanan topraklar halen var. Bunların arasından en zengini ise Lüksemburg.
      Dünyanın En Zengin Ülkesi
      Bu küçük ülkenin ilk bir araya gelişinden itibaren tek birşey hedeflenmişti, "zenginlik". Tarih boyuncaLüksemburg sürekli savaşlardan etkilenmiş, işgal altında kalmış ve yıpratılmaya çalışılmış. Ancak bu minik ülke o zamanlarda da şimdi de ekonomik gücünü korumayı iyi bilmiş. Adından da anlaşılacağı gibi "Lüks"emburg'da kişi başına düşen milli gelir 2009 senesinde 83.182 USD olarak kaydedildi. Bu rakam, bugüne kadar gördüğümüz en büyük kişi başına düşen milli gelir oranı.
      Dünyanın en zengin ülkesi olarak gösterilen Lüksemburg'un bu denli istikrarlı olmasının tek nedeni,Avrupa'nın merkezi sayılabilecek bir konumu ve çekirdek bir ülke yapısına sahip olması. Nüfus
      bakımından da dengeli bir tablo çizen Lüksemburg'da herkese yetecek kadar bolluk var! Son 4 senedir vatandaşlık kabullerini donduran ülke 2010 senesi ile birlikte tekrar dış ülkeden insan almaktadır.

      Dünyanın En Yaşlı Süper Modeli

      Dünyanın En Yaşlı Süper Modeli

      82 yaşında başarılı bir süper model: Daphne Selfe
      Dünyanın En Yaşlı Süper Modeli
      Gençlik kremleri, yaşlanmayı geciktirici mucizevi formüller, botokslar vb. havada uçuşurken 82 yaşındaki Daphne Selfe başarılı bir süper model olarak kariyerine devam ediyor. 

      4 torun sahibi Selfe'nin modellik macerası 1950 yılında 20 yaşında İngiltere'nin Reading şehrinde başlamış. İş arkadaşları Selfe'yi yerel bir modellik yarışmasına katılması için ikna etmişler ve o da yarışmayı kazanmış. Modellik kariyerinde başlangıcında mütevazi işlerde çalışmış; öyle çok özel bir model değilmiş.
      Dünyanın En Yaşlı Süper Modeli
      Daphne'nin kariyerinin yükselişe geçtiği yıl 1998 olmuş yani kocasının vefatından bir yıl sonra. Ajansı arayıp Londra Moda Haftası'nda Red or Dead (Kırmızı ya da Ölü) adlı bir şovda çıkmasını teklif etmiş. Selfe, önce bunun bir şaka olduğunu zannetmiş ama dünyanın en önde gelen modellik ajanslarından biri olan Models 1 tarafından bu şovda keşfedilmiş. Böylece kariyeri tümüyle yeni bir döneme girmiş. 

      Kariterinde başarıyla ilerleyen Selfe 60 yıldan fazladır moda endüstrisinde çalışıyor ve mükemmel duruşu, inanılmaz elmacık kemikleri ve uzun gri saçları ile hiç olmadığı kadar popüler. Nivea, Olay gibi markaların reklamlarında, Dolce & Gabbana gibi tasarımcıların defilelerinde, Vogue ve Marie Claire gibi dergilerde de boy gösteriyor.

      Dünyanın En Pahalı Çubuklu Dondurması

      Dünyanın En Pahalı Çubuklu Dondurması

      Bir dondurmaya en fazla ne kadar verirsiniz?
      Meksika, Baja California Sur, Marquis Los Cabos oteli konuklarına oldukça "tuzlu" bir dondurma sunuyor. Dünyanın en pahalı çubuklu dondurmasının fiyatı 1000 dolar.
      Dünyanın En Pahalı Çubuklu Dondurması
      Peki bir çubuğa geçirilmiş buza bu kadar parayı kim verir ya da niye verir? İşin sırrı zenginlerin altın fetişizminde. Parasıyla ne yapacağını bilemeyen kimi aşırı zenginler her şeylerini altın kaplatma gibi bir eğilimleri oluyor. Zenginleri de bu dondurmaya çeken şey de altın zaten. Bu dondurmanın içinde 21 kıratlık altın ve şişesi 1500 dolara satılan Tequilas Premium Clase Azul Ultra adlı oldukça özel bir tekila bulunuyor. 

      Yüzme havuzu başında verilen dondurma yiyene serinlik veriyor mu bilmiyoruz ama cüzdanı hafiflettiği kesin.