11 Haziran 2011 Cumartesi

En İlginç Masalar

En İlginç Masalar
1) Sumo Masası
Hayır, oturma odanız güçlü bir sumo güreşçisinin taşıdğı orta sehpası olmadan tam görünemez. Bu güreşçinin adı Basho ve bu kelime Japonca turnuva anlamına geliyor. Güreşçi çömelme saldırısı pozisyonuyla sehpanın alt kısmını oluşturuyor.
En İlginç 12 Masa
2) Pac Man Masası
Bir zamanların bilgisayarları için vazgeçilmez olan Pac-Man oyununu hatırlar herkes. Tasarımcı Erin McFadden bu karmaşık ve modern masayı özel olarak bir oyun koleksiyoneri için yaptı. Ontario'dan Syd Bolton, kendine özel masayı çok sevmiş olmalı.
En İlginç 12 Masa
3) Post-It Masa
Tom Seymour'un tasarladığı bu Post-It masa, inanılmaz olsa da, not yazmak için de kullanılabiliyor. PVA yapıştırıcı yardımıyla kenarlarından birbirlerine bağlanmış 5000 kâğıttan oluşan masayı en çok çocuklar seviyor. Ancak masa yalnızca Birleşiik Krallık'ta satılıyor.
En İlginç 12 Masa
4) Gümüş Takım Masası
Sınırlı sayıda üretilmiş bu masa/heykelin adı 'Kıymetli Açlık' ve Objection Tasarım tarafından yapılmış. Tamamı Cristofle gümüş takımlarından oluşan masa, kesinlikle dikkat çekiyor.
En İlginç 12 Masa
5) İnteraktif Masa
Bu interaktif LED orta sehpası, yalnızca kahvenize masa olmayı reddediyor. Yapılan hareketlere göre parlıyor, sönüyor, göz kırpıyor. 'Wave' ismini taşıyan 32 yarı-kızılötesi sensör, masanın üzerindeki boşluğu inceliyor ve belirlenen her hareket 480 LED'nin verdiği ışık ve renkle taklit ediliyor. Bu göz alıcı sehpanın fiyatı da bu 'hassasiyete' göre değişiyor elbette.
En İlginç 12 Masa
6) İnsan Masa
Dzmitry Samal'ın tasarımı İnsan Masa'nın özelliği, masa ayaklarının şeklinin insan bacakları olması. İnsanın güzelliği ve duyusallığından ilham alınarak tasarlandığı söylenen masa sahiden de ilginç. Masanın üretimi Eylül 2009'da başlıyor.
En İlginç 12 Masa
7) Golf Masası
Bu masa, golf tümseklerinde fazlaca vakit geçirdiklerinden evlerindeki masaya böyle bir şey monte etme düşüncesi taşıyan herkes için mantıklı olabilir. Masanın bir tarafında yeşil renkli oymalar ve diğer tarafında içinde gerçek kumun bulunduğu bir hazne bulunuyor. Masa aynı zamanda kül tablası olarak da kullanılabilir.
En İlginç 12 Masa
8) Pong Masası
Pong Masası, DuPont Corian'dan alüminyum tabanlı bir yemek masası. Masanın üzerine 2500 LED ve klasik Pong oyununu hatırlatan iki çizgi yerleştirilmiş. Masa kapatıldığında bu teknoloji tümüyle kayboluyor ve geriyesade, pratik, şık bir yemek masası kalıyor.
En İlginç 12 Masa
9) İskelet Masa
Yuvarlak masanın alt kısmı, iskelet şeklinde ve boyu da 47.5 cm.
En İlginç 12 Masa
10) Bisiklet Masa
Herhangi bir Tour de France bisiklet sürücüsü için ideal görülebilecek bu masa, bisiklet tekerlekleriyle destekleniyor. Bir kase mısır gevreği yemek için daha güzel bir yer olabilir mi? Yeter ki o bisiklet tekerlekleri yerinde kalsın.
En İlginç 12 Masa
11) Modern Orta Sehpası
Afiddesigns'ın tasarımı olan bu masa, ilginç duruşu ve çağdaş biçimiyle dikkat çekiyor. Bükülmüş yapısı, ısıyla şekillendirilmiş ve hemen her renkte bulunabiliyor. Bu şık  ve sade orta sehpası, alıcıların ihtiyaçlarına göre 3 ya da 4 bacaklı olarak yapılabiliyor.
En İlginç 12 Masa
12) Artistik Masa
Chul an Kwak, mobilyalara 
dinamik duygular yükleyerek statik normları kırmaya çalışan Koreli genç birtasarımcı. Bu masa da tasarımcının bu duruşunu yansıtmakla beraber oturma odalarına çağdaş bir hava veriyor.
En İlginç 12 Masa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder