21 Mayıs 2011 Cumartesi

En Fazla Kazandıran Meslek

En Fazla Kazandıran Meslek
En Fazla Kazandıran Meslek
Her sene yapılan "En Fazla Kazandıran Meslek" araştırması, son 5 sene üst üste çıkan sonucu tekrar karşımıza getirdi. Müzik! Evet, yanlış duymadınız. Müzisyenler, dünyada kazanan en fazla insanlar.

İster ünlü olun, ister olmayın. Profesyonel olarak icra ettiğiniz müzisyenliğin sizlere kazandırdıkları bir hayli fazla. 2009 senesi içerisinde katogorilere ayrılmış araştırmalar doğrultusunda kazanan isimler yine değişmedi. Geçtiğimiz senede en fazla kazanan bayan sanatçı 101 milyon USD ile Madonna oldu. En fazla kazanan erkek sanatçı ise son dönemlerde ne kadar da göz önünde bulunmayan bir isim olsa, 2009 MTV EMAödülünü kazanan Eminem olarak gösteriliyor. Araştırmalara göre Eminem, 2009 senesi içerisinde 89 milyon USD kazanarak erkek klasmanında "en fazla kazananlar" tahtını kapmayı başarmış.

Bu bilgilerin yanı sıra, müzik türleri arasındaki kıyasıya mücadele de gün geçtikçe artıyor. Son 2 senedir kazanç konusunda Pop Müzisyenlerini de geride bırakan Rock Müzisyenleri, 2010 senesinde servet oluşturmayı planlıyor. "Sürümden kazanma" mantığı ile hareket eden rock grupları, senede 1 defa turneye çıktıları zamandeyim yerindeyse "voli"yi vuruyorlar. Ayrıca sokak müzisyenleriyle ünlü Madrid'de gitar çalan biri, Türkiye standartlarına göre günlük bakımdan ortalama bir mühendisten daha fazla para kazanıyor. Bakalım bu rekabet 2010 senesinde nasıl sonuçlar doğuracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder