12 Mayıs 2011 Perşembe

Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri

Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri



1. ŞEYTAN(Exorcist): 1973 yılında gösterime giren William Friedkin’in yönettiği Şeytan tüm zamanların en iyi korku filmi olarak kabul ediliyor. Psikolojik rahatsızlıklarına doktorların çare bulamadığı bir kız ve ona yardımcı olmaya çalışan rahibin hikayesi.





2. CADILAR BAYRAMI(Halloween):  1978 yapımı bir John Carpenter filmi. Bir psikopatın cadılar bayramında  işlediği seri cinayetler konu ediliyor.





3. YAŞAYAN ÖLÜLER GECESİ(Night of the Living Dead): İnsan yiyen zombilerden kaçmak için bir grup insanın ıssız bir çiflik evine sığınmasını ele alır. George Romero’nun çektiği 1968 yapımı film tüm zamanların en iyi 3. Korku filmi.



4. KUZULARIN SESSİZLİĞİ(The Silence of the Lambs): Kadınları öldüren bir seri katil, onun cinayetlerinin arkasındaki psikolojik nedenleri araştıran bir FBI ajanı ve ajanın tek bilgi kaynağı olan ve hapisanede sıkı güvenlik altında tutulan aklını yitirmiş bir doktorun hikayesi. Jonathan Demme’nin yönettiği 1991 yapımı film 2 dalda Oscar aldı.



5. SAPIK(Psycho): Alfred Hitchcock’un başyapıtı 1960 yapımı filmde sakin bir yol otelinde konaklayan kadın ve annesiyle ilgili saplantıları olan motel işletmecisinin hikayesini konu ediyor. Özellikle duş sahnesiye kendinden söz ettiren Sapık tüm zamanların film en iyi korku filmlerinden biri kabul ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder